2 portioner
Ingredienser
GLASS
- 4 bananer, skivade och frysta
- En nypa vaniljpulver
- Ev 1 msk valfri vegomjölk
- 4 msk raw kakao
RAW CHOKLADSÅS
- 1 dl kokosolja
- ¾ dl yakonsirap eller flytande kokosnektar
- 3-4 msk raw kakao
- 1 tsk vaniljpulver
TOPPING
- Rostade kokoschips
- Rostade mandelspån
- Färska bär
Gör så här
Värm kokosoljan tills den blir flytande men inte varm. Rör ihop med yakonsirap/kokosnektar, kakao och vanilj till en slät sås. Ställ åt sidan. Mixa banan och vanilj till mjukglasskonsistens. Tillsätt en skvätt mjölk om knivarna har svårt att snurra. Skopa upp hälften av glassen i tallrikar. Tillsätt kakaon i resten av glassen och mixa till chokladglass. Lägg upp chokladglassen på tallrikarna, ringla över chokladsåsen och strö över topping. Ät direkt – glassen smälter snabbt.
Receptet är hämtat ur Beautyfood av Maria Ahlgren, Norstedts.